Vom avea carduri de sanatate din vara!

   Cardurile nationale de sanatate vor fi livrate in aceasta vara, mai exact la inceputul lunii august. Ele au avut o intarziere de aproximativ cinci ani de zile pentru ca  trebuiau sa fie introduse inca de la sfarsitul anului 2007, conform Legii sanatatii.

De asemenea, va fi introdusa si reteta electronica tot anul acesta, urmand ca anul viitor sa fie introdus dosarul electronic. Obiectivul este acela de a elimina fraudele din sistem.

Rolul cardului de sanatate

card de sanatate

card de sanatate

Cardul national de asigurari sociale de sanatate este de fapt un document electronic prin care pacientul dovedeste ca este asigurat in sistemul de sanatate si el va fi eliberat de Casa de asigurari de sanatate unde figureaza ca asigurat titularul acestuia.

Totodata, cardul va informa cadrele medicale daca platim sau nu asigurare precum si ce diagnostice am primit pana in momentul de fata. El va fi obligatoriu pentru fiecare cetatean, chiar daca sunt sau nu asigurati:

  • persoanele neasigurate vor primi ajutor doar in situatiile de urgenta chiar daca prezinta sau nu cardul;
  •  iar persoanele asigurate vor avea dreptul si la alte ingrijiri daca il arata cadrelor medicale.

Romanii vor trebui sa prezinte cardul la doctori, la spitale sau la farmacie, iar toate serviciile medicale vor fi inregistrate in sistemul informatic al Casei de Asigurari. Valoarea unui card este de 2 euro.

 


This entry was posted in Asigurari de sanatate, Diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *