Tipuri de asigurari.

Ne-am propus sa va oferim cateva dintre motivele principale pentru care e nevoie de asigurari non-viata.

Tipuri asigurari.

Unele dintre ele sunt deja obligatorii – cazul asigurarii rca si, de anul acesta, asigurari locuinte. Celelalte sunt facultative, dar va pot fi de un real folos la un moment dat.

Asigurari auto.

Rca si Casco, va protejeaza in momentul in care aveti un incident nedorit in trafic sau legat de autoturismul dumneavoastra si sunt cele doua tipuri de asigurari auto. Sigur ca se poate intampla oricui, odata cu soferia vin din pacate si aceste riscuri asumate. Se poate intampla:

  • sa va avariati propriul autoturism sau sa avariati autoturismul altui participant la trafic
  • sa va accidentati dumneavoastra, pasagerii din masina dumneavoastra sau din alta masina implicata in incident
  • sa accidentati un pieton
  • sa va fie distrus sau avariat autoturismul in stationare/garaj
  • sa va fie furate diferite accesorii: casetofon, boxe oglinzi, roata de rezerva sau sa va fie sparte geamurile in cazul unei tentative  de furt

Daca adaugati la polita Casco si optiunea de furt total, trebuie sa stiti exact numarul de telecomenzi si/sau chei ale masinii, deoarece, in caz de furt, firma asiguratoare poate verifica la producator acest numar si, daca ati omis una sau nu ati declarat ca lipseste, poate refuza plata asigurarii.

Adevarul este ca nu iti dai seama de importanta unei asigurari auto pana nu esti intr-una din situatiile de mai sus. Nefiind acoperit in astfel de cazuri, costurile cu reparatiile, pagubele pot fi peste asteptari.

Asigurari de locuinte.

Locuinta este cel mai valoros bun al unui om asa ca putem considera asigurari locuinte ca fiind cea mai utila, importanta asigurare non-viata. Nu e o regula cu privire la momentul inchieierii acestui tip de asigurare, mai ales ca nu e niciodata tarziu sa va protejati tot ce ati adunat intr-o viata. Riscurile la care sunt supuse locuintele sunt si ele destule, unele putand fi preintampinate prin solutii tehnice, echipamente moderne, insa altele nu pot fi controlate de om. Avem de-a face cu urmatoarele riscuri:

  • calamitati naturale: cutremur, inundatii
  • incendiu, explozie
  • furt, vandalism

Toate acestea implica si bunurile din locuita: aparatura, obiecte personale etc.

De asemenea trebuie sa stiti ca daca doriti sa luati un credit, incheierea unei asigurari locuinte e obligatorie. Incepand cu luna ianuarie, in termen de 6 luni, este obligatorie incheierea unei polite de asigurare a locuintei. Pretul unei astfel de asigurari este de 10 euro, respectiv 20 euro, in functie de tipul locuintei. Suma asigurata e de 10 000 euro, respectiv 20 000 euro. In cazul in care detineti o asigurare locuinta facultativa, sunteti obligati sa incheiati asigurarea obligatorie la expirarea celei facultative. Amenda in cazul nerespectarii legii variaza intre 100 si 500 ron. Companiile de asigurari nu vor incheia polite proprietarilor de locuinte cu risc seismic ridicat, precum nici acelora care au fost afectati de inundatii.

Asigurari medicale.

Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta Nr.144/25.10.2001, prin care se specifica faptul ca orice persoanele care ies din tara trebuie sa aibe inchiate asigurari medicale. De cand Romania a intrat in Uniunea Europeana, nu mai e nevoie de acest gen de asigurari daca plecati intr-una din statele membre. Sunt acoperite spitalizarea, tratamentul ambulatoriu, transport cu salvarea, repatrierea in caz de deces.
Pretul unei astfel de asigurari se calculeaza in functie de perioada calatoriei, tara in care mergeti, suma asigurata – de la 5000 euro la 50 000 euro- varsta, statutul (studentii beneficiaza de redueri) si, bineantele, compania cu care incheiati polita.

Noi va recomandam aceste asigurari, fiind aveti certitudinea ca veti fi asistati in caz de urgenta medicala.

Exista doua tipuri de asigurari medicale:

  • asigurari medicale pentru turisti
  • asigurari medicale pentru afaceri (soferi, oameni de afaceri)


About Timisoara

asigurari-timisoara.ro
This entry was posted in Asigurari Casco, Locuinte, Medicale, Rca and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.