Se va scumpi asigurarea RCA din 2013?

Se va scumpi polita de asigurare RCA din 2013?

Se va scumpi polita de asigurare RCA din 2013?

Inceputul anului 2013 aduce cu el mai multe modificari privind asigurarea RCA, printre acestea se numara si cresterea pretului politei de asigurare RCA cu pana la 50%.

Brokerii de asigurari sustin ca aceasta majorare se datoreaza, pe de o parte, proiectului de modificare si completare a Normelor privind asigurarea obligatorie RCA, puse in aplicare prin Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 14/2011, dar si sistemului decontarii directe pe RCA, care s-ar putea aplica la inceputul anului 2013. Insa, exista si alte opinii potrivit carora aceste noi norme ce vor fi aplicate de CSA nu vor duce la majorarea tarifelor RCA.

Cu toate acestea, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a precizat intr-un comunicat de presa ca “tarifele de prima pentru asigurarile obligatorii RCA sunt stabilite exclusiv de catre societătile de asigurare, in functie de rezultatele proprii inregistrate pentru aceasta forma de asigurare si strategia de vanzari. Referitor la afirmatiile aparute zilele acestea in presă, conform carora prima RCA ar putea creste cu 50% sau chiar mai mult, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor precizeaza ca nu poate interveni asupra cuantumului tarifelor de prima RCA, intrucât acest lucru ar contraveni directivelor europene si atributiilor CSA”.

Anul 2013 va mai aduce si alte modificari privind asigurarea RCA cum ar fi aparitia unui nou model de vigneta pentru politele RCA. Tot de la inceputul anului, companiile de asigurari nu vor mai avea voie sa incaseze tarife diferite la asigurarile RCA contractate de barbati comparativ de cele facute de femei.

De asemenea, despagubirile in cazul accidentelor cu pagube materiale vor fi majorate de la 750 de mii de euro la 1 milion de euro, iar in cazul accidentelor cu raniti si decese, limita maxima pentru despagubiri a fost majorata pana la 5 milioane de euro.

 


This entry was posted in Rca and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.