Scumpirea politelor pentru asigurarile de locuinte

Legislatia nationala armonizata cu cea europeana

Asigurarile de locuinta si asigurarile de viata au excelat cel mai mult pe piata asigurarilor in 2011. Politele de asigurare a locuintei se vor scumpi in urma cresterii costurilor de reasigurare si a rezervelor datorita faptului ca tara noastra este una dintre cele mai expuse tari in ceea ce priveste riscurile catastrofale, ea ocupand:

casa cutremur

casa cutremur

  • locul unu in Europa in ceea ce priveste riscul la inundatii, avand cel mai mare factor de risc de pe continent de 0,40% care este de patru ori mai mare decat in Italia, Belgia sau Marea Britanie;
  • locul trei in Europa in ceea ce priveste riscul la cutremure, primele locuri fiind ocupate de Cipru si Grecia.

   Asadar, statisticile arata ca tara noastra se afla pe primul loc in ceea ce priveste riscurile catastrofale in ansamblu.

Noile norme vor oferi mai multa siguranta clientilor

Asiguratorii vor fi nevoiti sa aiba rezerve financiare mai mari pentru politele vandute clientilor si totodata vor trebui sa apeleze mai mult si la reasigurare. Aceste masuri vor da mai multa siguranta clientilor privind eventualele despagubiri ce urmeaza sa le primeasca, chiar daca aceste norme vor avea efecte si asupra preturilor politelor.

Cu alte cuvinte, politele pentru asigurarile de locuinte vor fi mai scumpe dar in acelasi timp vor fi si mai sigure!

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat inca de anul trecut ca Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sa incerce sa se implice cat mai mult in vanzarea asigurarilor de locuinta obligatorii pe care le vor emite, pentru a spori numarul locuintelor asigurate in tara noastra.


This entry was posted in Locuinte and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *