Romanii si asigurarile

Datorita unei recesiuni economice care se pare ca se adanceste din ce in ce mai repede, consecintele se simt tot mai mult la noi in tara, mai ales in ceea ce priveste piata asigurarilor. Piata asigurarilor a scazut in anul 2011, fiind al treilea an consecutiv.

Totodata, se pare ca Romania este printre ultimele tari din Europa la capitolul asigurari, potrivit unui studiu de piata realizat de GFK, intr-un articol scris de Capital.ro. Studiul arata ca romanii isi fac o polita de asigurare doar daca sunt obligati prin lege sa o faca, altfel nu.

Evolutie lenta, dar pozitiva

romanii si asigurarile

romanii si asigurarile

In ultima perioada s-a observat insa o crestere usoara, lenta a asigurarilor datorata faptului ca romanii au inceput sa constientizeze importanta sigurantei si a stabilitatii financiare. GFK a realizat un studiu global care a analizat 25 de tari inca din 1997 si care a inceput si la noi in tara din 2008, 2010 si respectiv inceputul lui 2012, bazat pe 1000 de interviuri luate fata in fata. Asadar:

  • ponderea cea mai mare continua sa o aiba asigurarile obligatorii, RCA si respectiv asigurarea de locuinta;
  •  iar polita CASCO si polita de asigurare de viata au avut o evolutie constanta.

Tara noastra se afla pe penultimul loc in ceea ce priveste asigurarile medicale cu un procent de numai 4% persoane asigurate, 4% fiind si numarul persoanelor posesoare de automobile care au o polita CASCO, acest lucru datorandu-se gradului de penetrare foarte redus al asigurarilor.

 


This entry was posted in Asigurari Casco, Asigurari de viata, Diverse, Locuinte, Medicale, Rca and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.