Preturile asigurarilor de locuinta s-ar putea sa creasca

asigurare locuinta

asigurare locuinta

Este posibil ca preturile politelor de asigurari de locuinta sa cresca in anul viitor datorita faptului ca societatiile de asigurari ar putea fi obligate sa plateasca zeci de milioane de euro pentru a respecta noile reglementari in ceea ce priveste riscurile catastrofice, potrivit unui articol scris de Capital.ro.

Pentru a indeplini noile cerinte privind adecvarea capitalului la asigurarile de catastrofa, companiile de asigurari vor fi nevoite sa plateasca mai mult pentru ca va creste si impactul acestora asupra tarifelor politelor de asigurare de locuinta. Schimbarea care va avea loc va consta in uniformizarea cerintelor de capital in privinta asigurarilor de locuinta care implica riscuri catastrofale.

PAID va derula o noua strategie

Noua strategie care va fi derulata de PAID – Polul de Asigurare Impotriva Dezastrelor este aceea ca asigurarile obligatorii de locuinta ar putea fi emise doar de actionarii PAID, in aceelasi timp crescand si valoarea primei de asigurare.

Acest lucru se intampla datorita faptului ca exista asiguratori care vand polite facultative si care includ si cele trei riscuri de baza (cutremure, inundatii din cauze naturale si alunecari de teren) si de asemenea alte riscuri pentru aceeasi valoare a politei.

Asadar, PAID ar putea deveni singurul reasigurator pentru contractele de asigurari de locuinta incheiate de actionarii sai. Pentru schimbarea atributiilor Pool-ului, PAID doreste modificarea Legii nr 260/2008.

 

 

 

 

 


This entry was posted in Locuinte and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.