Politele auto majorate. Aparitia politelor duble

rca si casco

rca si casco

Se pare ca anul 2012 aduce scumpiri si in cazul politelor pentru automobile, scumpiri care au loc din cauza devalorizarii leului in raport cu euro, respectiv a majorarii daunelor materiale si morale.

Chiar daca anul 2011 a inregistrat cresteri ale daunelor platite de companiile de asigurare, pretul politelor a fost in scadere.

Asadar, putem spune ca stabilitatea financiara a asiguratorilor a fost afectata si in 2011.

Scumpirile RCA ar putea ajunge pana la 25%

Asigurarile auto se vor adapta rigorilor europene care prevad ca limita de despagubire pentru pagubele materiale produse intr-un accident se va stabili la nivelul maxim de un milion euro, netinand cont de numarul persoanelor care au fost prejudiciate din cauza accidentului. Limita de despagubire pentru daune morale a fost stabilita la cinci milioane de euro.

Pretul minim pentru o polita RCA ar trebui sa urce de la sub 100 euro pe an cat este in momentul de fata la aproape 160 de euro pe an, pentru ca firmele sa-si poata acoperi costurile.

Noua lege RCA a intrat in vigoare de la 1 ianuarie anul acesta. Ea vizeaza si penalitati pentru asiguratorii care nu isi indeplinesc obligatiile prevazute in politele respective.

RCA si CASCO vandute impreuna?

Asigurarile auto vor fi adaptate legislatiei europene, ceea ce presupune si schimbarea modalitatii de prezentare si vanzare a politelor. Exista un model  deja utilizat in mai multe tari ale Europei cum ar fi Italia, Germania si anume acela al politelor duble. A aparut si la cateva companii din Romania. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a spus ca analizeaza inclusiv aceasta posibilitate.

Este posibil ca politele RCA si CASCO sa poata fi achizitionate impreuna insa in contul soferului si nu in contul masinii, dar deocamdata vanzarea politelor duble nu e o certitudine.


This entry was posted in Asigurari Casco, Rca and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.