Piata asigurarilor de sanatate sustinuta de trei companii

asigurari de sanatate

asigurari de sanatate

Piata asigurarilor de sanatate din tara noastra este o piata modesta, aproape inexistenta, comparativ cu alte tari europene, conform unei analize facute de Ernest & Young. Chiar daca la noi in tara acest sistem al asigurarilor de sanatate lipseste, se mai inregistreaza si unele cresteri.

De exemplu, evoluţia vânzărilor asigurărilor de sănătate în 2011 a fost una spectaculoasă, ea înregistrând  în primele 9 luni ale lui 2011 o creştere de 137%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Totodata, ponderea acestora la nivelul întregii pieţe de asigurări s-a menţinut la un nivel foarte scăzut, de sub 1%, ceea ce inseamna ca nu le asigura nici macar atat din ponderea asigurarilor generale.

Eureko Asigurari lider pe piata asigurarilor de sanatate

Exista mai multe companii de asigurări care sunt autorizate să ofere acest tip de asigurare, însă cele care chiar subscriu asigurări de sănătate sunt in numar foarte mic.

Piata asigurarilor de sanatate arata ca 61,5% din totalul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de sanatate sunt detinute de companiile care ocupa primele trei locuri. Totodata daunele pe acest segment s-au ridicat anul trecut la peste 2 mil. euro. Cele trei companii care sustin piata asigurarilor de sanatate sunt:

  • liderul pietei de asigurari de sanatate este Eureko Asigurari care detine o cota de piata de peste 23%. Eureko a consemnat, in anul 2011, subscrieri de 2,5 mil. euro, reprezentand o crestere de circa 4,4%;
  • locul doi este ocupat de BCR Asigurari de Viata VIG cu o cota de piata de peste 20%;
  • iar locul trei este detinut de AXA Life Insurance avand o cota de piata de 17,5% si a subscris, pe aceeasi linie de asigurari, un volum de 1,8 mil. euro.


This entry was posted in Asigurari de sanatate, Diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *