Piata asigurarilor de sanatate s-a dublat in primele sase luni ale anului 2012

asigurari de sanatate

asigurari de sanatate

In primele sase luni ale anului 2012, piata de asigurari de sanatate a inregistrat o crestere dubla fata de acceasi perioada a anului trecut.

Piata asigurarilor de sanatate a crescut de la 19,4 milioane lei la 41,8 milioane lei, iar valoarea subscrierilor a crescut cu 107% comparativ cu acceasi perioada anului 2011, potrivit informatiilor furnizate de revista de specialitate Insurance Profile.

Chiar daca piata de asigurari de sanatate s-a dublat in primele sase luni ale anului 2012, politele de asigurari de sanatate reprezinta insa un procent destul de redus din totalul afacerilor companiilor de asigurari, acesta fiind de doar 1%.

Astra Asigurari revine pe prima pozitie

Clasamentul companiilor de asigurari in ceea ce priveste subscrierile in domeniul asigurarilor de sanatate se prezinta astfel:

  • Astra Asigurari – companie care revine pe prima pozitie cu subscrieri de 3,2 milioane de euro si o cota de piata de 34%. Compania a cunoscut o crestere de opt ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011 pe acest segment, cand valoarea subscrierilor era de 1,8 milioane de lei. Asigurarile de sanatate au ocupat 2,7% din totalul afacerilor companiei Astra.
  • BCR Asigurari de Viata – ocupa a doua pozitie in clasament cu cresteri de 15 ori a subscrierilor pe acest segment de piata. Asigurarile de sanatate au reprezentat 3,6% din totalul subscrierilor, iar cota de piata a inregistrat de asemenea o crestere, de la 2,2% in primul semestru al anului trecut, la 15,9% in primul semestru al acestui an.
  • Eureko Asigurari – ocupa a treia pozitie in clasament. In cazul companiei Eureko subscrierile au scazut cu 7%, pana la 1,4 milioane de euro, iar cota de piata s-a micsorat de la 32,5% in primul semestru al 2011 la 14,6% in aceeasi perioada a acestui an.
  • Signal Iduna – se situeaza pe locul patru in clasament. In cadrul acestei companii de asigurari politele de sanatate sunt majoritare in portofoliul de produse, iar afacerile ei au depins in proportie de 86% de asigurarile de sanatate. Valoarea subscrierilor in primul semestru al anului 2012 a fost aceeasi ca cea inregistrata in primul semestru al anului 2011, adica 1,2 milioane de euro.
  • Axa Life Insurance – ocupa locul cinci si incheie topul companiilor de asigurari in ceea ce priveste subscrierile in domeniul asigurarilor de sanatate, avand un numar de subscrieri de 1 milion de euro, dublu fata de primul semestru al anului 2011.

 

 

 

 


This entry was posted in Asigurari de sanatate and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.