Piata asigurarilor a inregistrat cresteri de 1,54% in primele opt luni ale acestui an

 

Piata asigurarilor a inregistrat cresteri de 1,54% in primele opt luni

Piata asigurarilor a inregistrat cresteri de 1,54% in primele opt luni

Conform informatiilor furnizate de Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) , in primele opt luni ale acestui an, companiile de asigurari au realizat un volum total de prime brute subscrise de peste 5,5 mld. lei, inregistrand o crestere cu 1,54% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Asigurari generale au ajuns la valoarea de 4,4 miliarde lei, valoare ce a reprezentat 79,53% din totalul subscrierilor pietei. Ele au inregistrat o crestere de 2,18%.

Asigurarile de raspundere civila auto, asigurarile Casco, asigurarile de incendiu si asigurarile de raspundere generala au reprezentat mai mult de 87% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari generale.

 Asigurarile de viata au adus subscrieri de 1,1 miliarde de lei, nivelul fiind cu 0,89% mai mic comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea despagubirilor platite in primele opt luni ale acestui an a fost mai mare de 3 miliarde de lei, fiind in crestere cu 3,33% fata de aceeasi perioada a anului 2011.

In zona de nord-vest a tarii, in primul semestru activau in jur de 50 de brokeri de asigurare si/sau reasigurare. Acestia au obtinut un profit de 32 de milioane de lei, reprezentand 9,33% din veniturile totale realizate de brokeri, ajungand la valoarea de 334 milioane de lei in acea perioada. Suma de bani alocata in medie pentru achizitionarea de asigurari a fost de 270 de lei, adica 64 de euro, pentru tot anul 2011. Astfel, un cetatean din zona de nord-vest cheltuieste cu o treime mai putin comparativ cu suma de bani medie cheltuita de un cetatean la nivelul intregii tari care a platit in medie 410 lei, echivalentul a 97 de euro pentru cumpararea de asigurari.

 

 


This entry was posted in Asigurari generale and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.