Persoanele care detin polite RCA isi vor putea consulta istoricul de daune pe site-ul CSA

http://www.csa-isc.ro/

http://www.csa-isc.ro/

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a adoptat recent o decizie si anume simplificarea modului de aplicare a sistemului bonus-malus si facilitarea accesului persoanelor asigurate la informatiile privind istoricul daunelor proprii.

Persoanele care detin polite RCA vor avea acces si isi vor putea consulta istoricul daunelor proprii inscris in baza date CEDAM existenta pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din data de 15 septembrie 2012.

De acest istoric al daunelor realizate de persoanele asigurate intr-o anumita perioada, asa cum prevad reglementarile in vigoare cu privire la sistemul bonus-malus, depind primele de asigurare aferente asigurarii RCA.

De asemenea, a fost implementata o metoda prin care si companiile de asigurari au posibilitatea interogarii bazei de date CEDAM, pentru a stabili istoricul de daunalitate pentru potentialii detinatori de polite, prin folosirea serviciului web aferent sistemului bonus-malus.

Cu toate ca CSA intretine si administreaza aceasta baza de date, ea nu are dreptul de a modifica datele existente din baza de date. Informatiile pe care le contine baza de date CEDAM sunt centralizate de la companiile de asigurari pentru ca ele sunt posesorele de drept ale acestor informatii si singurele responsabile de colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA.


This entry was posted in Rca and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.