PAD-ul, asigurarea obligatorie a locuintei se scumpeste

asigurare locuinta

asigurare locuinta

Polita de asigurare de locuinta PAD acorda despagubiri pentru ” pagubele provocate de precipitatii atmosferice, ori topirea brusca a zapezii sau revarsari sau cursuri de apa care au ca efect producerea de inundatii”, potrivit Ordinului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr.5/2009.

Se pare ca pretul politei PAD se va scumpi in anul 2012 deoarece PAID-ul a luat in vedere modificarea sumei asigurate pentru politele de asigurare obligatorie, ceea ce va duce si la cresterea preturilor si a comisionului de intermediere care este perceput de asiguratorii care distribuie politele respective si care sunt membrii PAID.

In momentul de fata, prima de asigurare costa intre 10 sau 20 de euro pe an, in functie de tipul locuintei. Suma asigurata obligatorie este de maxim 10000 euro pentru locuintele de tip B si 20000 euro pentru locuintele de tip A.

Polita de asigurare a locuintei trebuie declarata la primarie

Primariile sunt obligate sa acorde amenzi proprietarilor care nu si-au asigurat locuintele, iar cei care au o polita de asigurare facultativa vor trebui sa declare acest lucru la primarie sau la directia fiscala de care apartin. Asigurarile obligatorii sunt centralizate si timise primariilor, insa pentru asigurarile facultative nu exista astfel de raportari si de aceea romanii trebuie sa mearga sa le declare pentru a evita luarea unor amenzi.

 

 

 


This entry was posted in Diverse, Locuinte and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *