Nu circulati fara anvelope de iarna! Companiile de asigurari va pot refuza plata despagubirilor pe Casco

Nu circulati fara anvelope de iarna! Companiile de asigurari va pot refuza plata despagubirilor pe Casco

Nu circulati fara anvelope de iarna! Companiile de asigurari va pot refuza plata despagubirilor pe Casco

Pentru ca iarna incepe sa isi faca simtita prezenta in aproape toata tara, in aceste momente ar fi bine sa ne pregatim masina pentru iarna pentru a putea infrunta timpul urat de afara.

In anul 2010 legea privind dotarea automobilelor cu anvelope de iarna nu era inca in vigoare, insa echiparea masinilor cu anvelope de iarna a devenit obligatorie prin lege si absolut necesara, iar amenda pentru soferii care nu si-au echipat masina cu anvelope de iarna ajunge si pana la 1.300 de lei.

Din aceasta iarna, companiile de asigurari au anuntat ca pot refuza plata despagubirilor sau pot reduce din suma de bani datorata daca masina nu a fost echipata cu anevelope pentru sezonul rece in momentul producerii incidentului. Astfel, soferii care detin o asigurare CASCO risca fie sa ramana fara despagubire, fie sa primeasca doar o parte din dauna in caz de accident.

Cele mai multe companii de asigurari au atasat noi clauze contractelor Casco inca de anul trecut potrivit carora nu vor fi acordate despagubiri sau ca acestea vor fi mai reduse in cazul in care asiguratul este implicat intr-un accident sau masina nu este echipata cu cauciucuri pentru sezonul rece. Astfel:

  • Omniasig va refuza sa ofere despagubiri insa doar in momentul in care evenimentul asigurat s-a petrecut in special din cauza faptului ca masina nu a fost dotata cu anvelope de iarna.
  • Astra Asigurari de asemenea nu-si va despagubi clientii care nu au pneuri corespunzatoare si nu va plati daunele in momentul in care soferii asigurati circula cu masina dotata cu anvelope care nu sunt potrivite pentru conditiile de drum specifice sezonului rece.
  • Generali Asigurari acorda despagubiri in acest caz, insa nu la valoarea intreaga, ci reduce suma cu 30% atunci cand masina avariata in urma unui risc asigurat nu are cauciucuri pentru sezonul rece.
  • Asirom aplica o fransiza procentuala din cuantumul pagubei, daca masina nu avea cauciucuri pentru iarna in momentul cand a avut loc accidentul.
  • Groupama nu acorda nici o despagubire in cazul in care dauna pe Casco s-a produs in conditii de iarna, iar masina nu era echipata corespunzator.
  • Carpatica Asigurari este o alta companie de asiguarari care refuza plata daunelor in aceste situatii.

 

 

 


This entry was posted in Asigurari Casco and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.