Noua companie Omniasig

BCR Asigurari si Omniasig un intreg

In cadrul sedintei din data de 20 martie 2012, a fost aprobata fuziunea societatilor Omniasig cu BCR Asigurari de catre consiliul Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor .

noua companie Omniasig

noua companie Omniasig

Societatea Omniasig va fi absorbita de catre BCR Asigurari, iar numele noii companii va fi Omniasig. La sfarsitul anului 2011 cele doua societati au cumulat un volum total de prime subscrise in valoare de 1,2 miliarde lei, potrivit datelor transmise CSA-ului.

Actionarii BCR Asigurari au hotarat sa isi majoreze capitalul social de la valoarea de 43,185 de milioane lei la valoarea de 250,258 milioane de lei o data cu procesul de fuziune si de asemenea  preluarea siglei si numele societatii Omniasig.

Atat BCR Asigurari cat si Omniasig sunt controlate in proportie de 95% de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Obiectivul fuziunii

Fuziunea dintre Omniasig si BCR Asigurari s-a realizat pentru a crea cea mai mare societate de pe piata asigurarilor  si de a deveni un asigurator puternic financiar si profitabil, au declarat oficialii companiei. Asadar, noua companie rezultata va devansa companiile care se afla pe primele doua locuri si anume Astra Asigurari si respectiv Allianz-Tiriac Asigurari.


This entry was posted in Asigurari Casco, Asigurari de bunuri, Asigurari de sanatate, Asigurari de viata, Diverse, Locuinte, Medicale, Rca and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *