Grupul Aegon cumpara afacerile companiei de asigurari Eureko

Grupul-Aegon-cumpara-afacerile-companiei-de-asigurariAfacerile cu  asigurari de viata si pensii private administrate de compania de asigurari Eureko in Romania, detinuta de grupul olandez Achmea, au fost cumparate de grupul olandez Aegon. Aceasta miscare ar urma sa consolideze pozitia grupului Aegon in Europa Centrala si Europa de Est.

Aceasta tranzactie ar urma sa se finalizeze in a doua jumatate a anului 2013, dupa obtinerea aprobarii autoritatilor de reglementare. Portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale companiei Eureko vor fi integrate in operatiunile Aegon din Romania.

Compania Eureko Asigurari este una dintre cele mai inovatoare companii de asigurari din tara noastra, specializata in vanzarea de asigurari de sanatate si de viata. Ea detine o cota de sub 1% din piata locala de asigurari. Compania Eureko a fost liderul pietei de asigurari private de sanatate din Romania, insa a pierdut aceasta pozitie in anul 2012. Eureko a inregistrat pierderi anuale, in mod constant inca din anul 2001 pana in 2011, rezultatul financiar al companiei aferent anului 2011 aratand o pierdere de 6 milioane de lei. In urma cu doi ani, compania si-a vandut participatia detinuta la spitalul privat Euroclinic catre furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea.

Grupul Aegon este activ in Romania inca din anul 2007. El are operatiuni in tari precum Ungaria, Cehia, Slovacia si Turcia. Recent, Aegon si-a anuntat intrarea pe piata din Ucraina.

In urma finalizarii acestei tranzactiei, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii private din Romania, avand aproximativ 650.000 de membri.


This entry was posted in Asigurari de viata and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.