Despagubiri tot mai mari platite de companiile de asigurari

despagubire auto

despagubire auto

Companiile de asigurari au platit in 2011 o valoare de 266 milioane de lei, echivalentul a 63 de milioane de euro pentru despagubirile de vatamari corporale produse de soferii implicati in accidentele rutiere. Dupa primele noua luni ale anului 2011, companiile de asigurari deja ajunsesera sa achite o suma de aproape 170 milioane de lei, adica 40 de milioane de euro pentru aceste vatamari corporale.

In ultimii ani au crescut foarte mult despagubirile pentru daune morale si si vatamari corporale ajungand la un procent de 17% din totalul daunelor achitate pe polita de asigurare RCA. De exemplu, in 2011 asiguratorii au platit cu 2,5 ori mai mult pentru aceste despagubiri decat in anul 2010, potrivit datelor CSA.

Despagubiri si mai mari in 2012

Pentru companiile de asigurari anul 2012 nu aduce vesti bune, din contra se anunta un an destul de greu in ceea ce priveste despagubirile pentru daune morale si vatamari corporale deoarece despagubirea maxima pentru vatamari corporale si decese a ajuns la suma de 5 milioane de euro de la 3,5 milioane de euro cat era inainte, in timp ce pentru daune materiale despagubirea poate atinge maximum un milion de euro.

Aceste cresteri ale limitelor de despagubire in ultimii ani s-a datorat faptului ca tara noastra a trebuit sa treaca la reglementarile europene in vigoare.


This entry was posted in Asigurari Casco, Diverse, Rca and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *