De anul viitor, politele RCA vor avea un nou model de vigneta

De anul viitor, politele RCA vor avea un nou model de vigneta

De anul viitor, politele RCA vor avea un nou model de vigneta

In sedinta din data de 20.11.2012, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a decis modicarea alineatului (3) al art. 20 din Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr. 14/2011. Tot in cadrul acestei sedinte, s-a decis si eliminarea obligatiei de a tipari vigneta la Compania Nationala „Imprimeria Nationala” SA, precum si schimbarea modelului actual al vignetei.

Asadar, de la inceputul anului 2013, vignetele pentru politele RCA vor avea un nou model si de asemenea, ele vor trebui sa fie din nou afisate obligatoriu pe parbrizul masinilor, a anuntat CSA.

Ceea ce ramane in vigoare sunt prevederile art.17, alin. (1), din Normele puse in aplicare prin Ordinul CSA nr. 14/2011. Acestea stabilesc faptul ca toti soferii de vehicule inmatriculate sau intregistrate in Romania sunt obligati sa isi afiseze vigneta pe parbriz intr-un loc vizibil din exterior.

Noul model al vignetei RCA, precum si caracteristicile tehnice ale acesteia vor fi trimise spre publicare in Monitorul Oficial, iar utilizarea lui va fi obligatorie pentru politele RCA emise incepand cu data de 1 ianuarie 2013.


This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.