"Cum ne asiguram masina cu GPS sau Casco?"


„Un barbat din Chiajna si-a recuperat intr-un timp record autoturismul furat din fata unui magazin. Motorul masinii de teren a fost oprit prin satelit, datorita sistemului GPS, dupa ce hotul reusise sa parcurga 20 de kilometri de la locul furtului.

Proprietarul autoturismului, Constantin Culda, tocmai reziliase luni contractul cu firma de paza care avea in grija masina lui, dupa opt ani de plata si fara pagube. A doua zi, i-a imprumutat masina inca dotata cu GPS (Global Positioning System) ginerelui sau, ca sa mearga la cumparaturi.

In momentul in care soferul a lasat motorul pornit si s-a apropiat de usa magazinului, un barbat s-a urcat in masina lui Culda si a demarat.
Ginerele meu a lasat motorul masinii pornit pentru a fi cald in interior cand se intoarce din magazin, insa a avut surpriza sa ramana fara autoturism, a spus, ieri, Constantin Culda.

Pagubitul a reusit sa vada fata hotului si, din instinct, a sunat la numarul de urgenta al firmei de paza care monitoriza autoturismul de teren. Norocul lui a fost o clauza care presupune continuarea monitorizarii cu inca 24 de ore de la momentul incetarii contractului. Altfel, acum nu ar mai fi avut masina.
Contractul GPS expirase

Motorul masinii a fost oprit prin satelit, datorita sistemului GPS, dupa ce hotul reusise sa parcurga 20 de km cu autoturismul.

Politistii s-au deplasat cu pagubitii spre locul in care au localizat masina, Jeep-ul fiind gasit dupa aproximativ 30 de minute de la producerea furtului, in satul Bacu, din comuna Joita.

In momentul in care a fost facuta sesizarea la firma de paza, a fost automat alarmata si Politia Rutiera a Capitalei. Masina a fost gasita la aproximativ 20 de kilometri, dar hotul nu mai era acolo, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul sef Christian Ciocan.

Am vrut sa-mi reziliez contractul, dar acum m-am razgandit. Dupa aceasta patanie i-am anuntat pe cei de la firma de paza ca vreau ca acest contract sa ramana valabil, a mai spus proprietarul masinii.

Constantin Culda a adaugat ca individul care i-a furat masina este un barbat care tocmai a iesit de la puscarie, unde a fost inchis tot pentru furturi de autoturisme.

Din moment ce ginerele meu l-a vazut pe hot, e clar ca il poate recunoaste. Cel care a furat masina avea barba, dar imediat cum a ajuns acasa s-a barbierit. Am fost la el acasa, dar nu recunoaste ca el este hotul, a spus Constantin.

100 de lei pe luna, monitorizarea prin satelit

Proprietarul autoturismului spune ca plateste pentru contractul cu firma de monitorizare 100 de lei pe luna.

El afirma ca nu mai are CASCO la masina de doi ani, pentru ca cei de la firma de asigurari ii cereau 5.000 de lei pe an, ceea ce i se pare mult prea mult pentru o masina care a costat aproximativ 50.000 de euro.

Dau 1.200 de lei pe an pentru monitorizarea prin GPS, iar la CASCO imi cereau 5.000 de lei pe an. Este exagerat de mult, se plange Constantin Culda. Acesta mai spune ca este diferenta mare intre CASCO si monitorizarea GPS, deoarece firma de paza nu plateste pentru accidente.


About Timisoara

asigurari-timisoara.ro
This entry was posted in Asigurari Casco. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.