Cum ne alegem asigurarea CASCO?

 

Cum alegem asigurarea CASCO?

Cum alegem asigurarea CASCO?

Asigurarea auto CASCO este asigurarea prin care posesorii de autovehicule se pot proteja impotriva distrugerii partiale sau totale a autoturismului propriu in urma unui eveniment neprevazut. Ea acopera riscuri atat in cazul avarierii autoturismului cat si in cazul furtului acestuia.

Desi polita de asigurare CASCO este intr-adevar mult mai scumpa comparativ cu asigurarea RCA, ea este mult mai sigura, deoarece aceasta ofera despagubiri pentru orice avarie provocata atat de dumneavoastra sau de terti, exceptie facand cazul in sunteti baut la volan.

Daca v-ati hotarat sa incheiati o asigurare CASCO, indicat ar fi sa apelati la serviciile unui broker de asigurari pentru ca acesta va va prezenta mai multe oferte si apoi va va intermedia relatia cu asiguratorul dorit. Insa, daca doriti o relatie directa cu o societate de asigurari, atunci trebuie sa tineti cont de mai multe criterii, si anume: ce riscuri sunt asigurate precum si situatiile in care nu se acorda despagubiri, care sunt obligatiile asiguratului si asiguratorului, pretul politei de asigurare, renumele pe care compania de asigurari il are pe piata, adica daca este recunoscuta ca bun-platnic sau daca exista clienti care sunt nemultumiti de serviciile oferite de aceasta.

Este extrem de important sa solicitati reprezentantului companiei de asigurari toate informatiile necesare despre polita pe care doriti sa o cumparati. De asemenea, ar fi bine sa alegeti o companie de asigurari care sa aiba sistem de decontare directa cu service-urile auto. Acest lucru presupune plata despagubirii de catre compania de asigurari direct catre service. In cazul in care nu exista decontare directa intre service si compania de asigurari, exista posibilitatea sa fiti nevoiti sa suportati costurile reparatiei din buzunarul propriu, urmand ca apoi sa alergati ca sa va recuperati banii de la compania de asigurari.

Pretul politei de asigurare este si el un indicator al calitatii serviciilor oferite, de aceea ar fi bine sa tineti cont si de el atunci cand incheiati o asigurare CASCO. Trebuie sa stiti ca politele CASCO difera insa de la o companie de asigurari la alta ca si pret, dar ca si calitate, cu toate ca denumirile produselor pot fi de multe ori asemanatoare. Mai mult, unele clauze contractuale ce sunt incluse in asigurarea CASCO standard de catre un asigurator pot fi acoperite numai contra cost la alte companii. Exista companii de asigurare care ofera produse de tip CASCO care acopera doar anumite riscuri, iar renuntarea la unele clauze insemnand de cele mai multe ori si o reducere a primei de asigurare. De aceea, este foarte important sa va informati despre promptitudinea cu care compania de asigurari selectata isi despagubeste clientii inainte de a va decide asupra politei.

Riscuri acoperite de asigurarea CASCO:

  • daune provocate de incendii sau explozii;
  • furt total sau partial al autovehiculului;
  • pagube provocate de ciocniri, loviri, rasturnari, zgarieri, caderea unor corpuri pe autovehicul;
  • avarii cauzate de fenome naturale (grindina, furtuna, trasnet, inundatii, aluviuni, alunecari de teren etc);
  • pagube produse dotarilor suplimentare montate la autovehicul, declarate de asigurat in cererea chestionar, a caror valoare este inclusa in suma asigurata a autovehiculului;
  • daune provocate de caderea unor obiecte peste autovehicul;
  • pagube provocate de autori necunoscuti etc.


This entry was posted in Asigurari Casco and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.