CSA va acorda despagubiri in limita sumei de un miliard de euro in cazul producerii unui cutremur puternic

CSA va acorda despagubiri in limita sumei de un miliard de euro in cazul unui cutremur puternic

CSA va acorda despagubiri in limita sumei de un miliard de euro in cazul unui cutremur puternic

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este dispusa sa acorde despagubiri de pana la un miliard de euro pentru proprietarii de imobile, in cazul in care va avea loc un puternic cutremur. Aceasta suma va fi data de catre  Fondul de Garantare al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) daca companiile de asigurari nu vor reusi sa acopere valoarea daunelor aparute in urma aceastei catastrofe nataurale.

Proprietarii care nu detin o asigurare obligatorie de locuinta sau o asigurare facultativa nu vor primi nici un ban chiar daca locuinta lor va fi partial sau total distrusa in urma unui astfel de cutremur.

Fondul de Garantare dispune de disponibilitati in suma de circa 200 milioane de euro; el va plati din propriile disponibilitati creantele societatilor de asigurare aflate in procedura de faliment, obligatii care decurg direct din contractele de asigurare facultative si obligatorii incheiate de acestea. De asemenea, sursele financiare ale Fondului provin de la sumele de bani platite de companiile de asigurari.

Prin acordarea acestor despagubiri de catre Fondul de Garantare al CSA, se urmareste imbunatatirea increderii asiguratilor in companiile de asigurari, dar si realizarea platilor necesare de despagubire in cazul producerii unui cutremur major.


This entry was posted in Locuinte and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.