CSA a decis revenirea la forma anterioara a normelor privind asigurarea obligatorie de locuinte

asigurare locuinta

asigurare locuinta

Reglementarile care impuneau incheierea unei polite de asigurari obligatorii de locuinta dupa expirarea asigurarii facultative s-au modificat din nou. In sedinta de miercuri, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis sa revina la forma anterioara datei de 1 septembrie a normelor privind asigurarea obligatorie pentru locuinte.

Conform acestei decizii, proprietarii vor avea din nou posibilitatea sa aleaga fie o asigurare obligatorie de locuinta emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), fie o asigurare facultativa de locuinta pentru a-si asigura propriile case.

Aceste norme functionau inca din anul 2010, cand s-a hotarat ca cel mai important lucru era ca locuintele sa fie asigurate, chiar daca proprietarii optau pentru o asigurare facultativa sau pentru o asigurare obligatorie de locuinta. Recent, CSA a hotarat sa impuna din nou cumparare unei asigurari obligatorii de fiecare proprietar in parte, datorita faptului ca portofoliul PAID a scazuse destul de mult.

La cererea companiei de asigurari Astra, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat insa aceasta decizie. CSA a facut recurs, dar pana la urma a hotarat sa revina la forma anterioara a normelor, acordand libertate de alegere proprietarilor in ceea ce priveste asigurarea propriilor locuintelor.

Insa, potrivit Legii 260/2008, proprietarii care nu isi vor asigura locuintele vor fi amendati de autoritatile locale cu pana la 500 lei, iar proprietarii neasigurati si afectati de unul din cele trei riscuri (cutremur, inundatie, alunecare de teren) nu vor mai primi ajutoare de la autoritati pentru refacerea gospodariilor afectate.

 


This entry was posted in Locuinte and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.