Contributia la FPVS nu mai trebuie platita de asiguratori

Contributia companiilor de asigurare autorizate sa emita polite RCA la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a fost eliminata pentru anul 2012, conform unui ordin al CSA-ului. Cota de participare in anul 2011, respectiv in anul 2010 a fost de 0,3% din primele de raspundere civila auto incasate.

Obiectivul acestei decizii

despagubire victime

despagubire victime

Aceasta decizie de a elimina contributia asiguratorilor a fost luata pentru ca „nivelul contributiilor colectate de FPVS, pana in prezent este suficient pentru onorarea obligatiilor Fondului in perioada urmatoare”, a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii este o asociatie din care fac parte cam toate firmele de asigurari. Firmele de asigurari depun in contul Fondului diverse sume de bani care provin din asigurari obligatorii auto, bani ce vor fi folositi pentru a despagubi exclusiv doua categorii de victime si anume:

  • persoanele care au fost lovite cu masina de un conducator care nu are o asigurare RCA in momentul producerii accidentului;
  • persoanele care au fost prejudiciate in accidente rutiere de un conducator care a fugit de la locul faptei si care nu va fi identificat de catre politie.

Fondul acorda despagubiri nu numai pentru daune materiale ci si pentru vatamari corporale si decese, insa el nu acorda sprijin pentru masinile gasite avariate in parcare, sau lovite in gropi, furtuni si nici daca accidentul a fost provocat de biciclisti, carute sau alte autovehicule etc.


This entry was posted in Diverse, Rca and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *