Companiile de asigurari cu cele mai multe reclamatii la CSA

Top 3 Reclamatii: Euroins, Astra si Carpatica Asig

companii de asigurari cu cele mai multe reclamatii la CSA

companii de asigurari cu cele mai multe reclamatii la CSA

In anul 2011, s-au inregistrat in total 7.570 de reclamatii privind serviciile oferite de companiile de asigurari si brokeri, numar in scadere cu 0,15% comparativ cu anul 2010. Cele mai multe reclamatii au vizat segmentul asigurarilor auto si companiile de asigurari Euroins, Astra si Carpatica Asig. 

Cele trei companii de asigurari care au inregistrat impreuna 60,15% din numarul total de reclamatii trimise Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor sunt:

  • Euroins – 27,65%;
  • Carpatica Asig – 16,96%;
  • Astra – 15,54%.

Compania de asigurari Euroins a inregistrat o crestere a numarului de reclamatii de aproximativ 60% comparativ cu anul 2010, iar compania de asigurari Astra a inregistrat si ea o crestere de aproape 19%. Desi Carpatica Asig a inregistrat o scadere semnificativa, de mai mult de 33%, ea s-a clasat pe locul trei printre companiile cu cele mai multe reclamatii.

Euroins este compania care a solutionat cele mai multe reclamatii in favoarea petentilor in procent de 82,66% si a dus la bun sfarsit majoritatea dosarele de dauna prin plata imediata a despagubirilor, datorita interventiei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Per total, CSA a solutionat in mod favorabil petentilor un numar de 3.732 de reclamatii si sesizari, adica 49,30% din totalul inregistrat in 2011, iar 3.838 de reclamatii si sesizari au fost neintemeiate, respectiv 50,70% din total.

De la inceputul anului 2012 si pana la sfarsitul lunii mai s-au inregistrat 5.462 de petitii la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, numar care a crescut cu 72% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011.


This entry was posted in Rca and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *