Comisia de Supraveghere a Asigurarilor anunta modificari ale legislatiei privind politele de asigurare RCA

Soferii pagubiti vor putea solicita despagubiri de la propriile companii de asigurari

Soferii pagubiti vor putea solicita despagubiri de la propriile companii de asigurari

Soferii pagubiti vor putea solicita despagubiri de la propriile companii de asigurari

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat noi modificari ale legislatiei privind politele de asigurare RCA, modificari care vor fi posibil introduse pana la sfarsitul acestui an sau chiar inceputul anului viitor.

Asadar, soferii care sunt pagubiti in accidentele auto care au loc din vina altor conducatori auto vor solicita despagubiri de la propriile companii de asigurari si nu de la companiile de asigurari ale conducatorilor vinovati asa cum prevedea legea.

Prin modificarea legislatiei secundare, speram ca noul sistem sa fie introdus pana la finele anului curent sau de la inceputul anului 2013, in functie si de evolutia discutiilor cu societatile de profil si brokerii de asigurari. In prezent, durata unui proces de instrumentare si plata a unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile. Dupa ce vom introduce noul sistem, cred că plata daunelor se va face în cel mult 60 de zile„, a declarat vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Cornel Coca-Constantinescu.

Cu alte cuvinte, dupa ce asiguratorul soferului pagubit va achita dauna, compania isi va recupera banii prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA in anul precedent. Exista, totusi, posibilitatea ca noile reguli sa duca la scumpirea politelor de asigurare RCA.

Vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Cornel Coca-Constantinescu considera ca punerea in practica a noului sistem de instrumentare si plata a despagubirilor RCA va conduce la:

  • imbunatatirea serviciilor furnizate persoanelor asigurate si a persoanelor pagubite;
  • la cresterea increderii persoanei asigurate in propriul asigurator;
  • si la un mai bun control al costurilor aferente acordarii despagubirilor.

 

 


This entry was posted in Rca and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.