Cele mai reclamate societati de asigurari de la inceputul anului 2012

cele mai reclamate societati de asigurari

cele mai reclamate societati de asigurari

In primul semestru al anului 2012 au fost inregistrate 7.508 de reclamatii facute de catre asigurati impotriva societatilor de asigurari, dintre care 70% au reprezentat petitii intemeiate.

Aceste reclamatii au fost trimise Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). De asemenea, CSA a obligat societatii de asigurari sa-si publice situatia reclamatiilor pe site-urile lor oficiale de la 1 iulie, potrivit unui ordin publicat in Monitorul Oficial in data de 30 mai.

Asigurarile auto au inregistrat cel mai mare numar de reclamatii adresate de clientii societatilor de asigurare. Mai mult de 85% dintre reclamatiile facute sunt legate de asigurari RCA (69,39%) si asigurari Casco (16,17%), deoarece acesta este segmentul care se confrunta cu cele mai frecvente daune si solicitari de despagubire.

Topul celor mai reclamate societati de asigurari se prezinta astfel:

  • Astra Asigurari este cea mai reclamata societate de asigurari, care a inregistat in primul semestru 2012 un numar de 2825 de petitii, dintre care 88 % au fost intemeiate;
  • Omniasig VIG ocupa locul doi in topul reclamatiilor cu 1651 de reclamatii, dintre care 84,85% au fost intemeiate;
  • Asirom ocupa locul trei, cu 1119 de petitii, din acestea 39,05 % fiind intemeiate;
  • Euroins se claseaza pe locul patru, inregistrand 840 de petitii, dintre care 83,7% au fost rezolvate de CSA in favoarea asiguratilor;
  • Carpatica Asig ocupa locul cinci cu 434 reclamatii formulate in primele sase luni ale anului, dintre care 18,20% au fost intemeiate.


This entry was posted in Asigurari Casco, Asigurari generale, Rca and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *