Cati bani au dat romanii pe asigurari in 2012?

In fiecare an, romanii isi cumpara diverse polite de asigurari prin care isi asigura fie masina, casa sau alte bunuri personale.

In topul celor mai bine vandute polite de asigurari de catre companiile de asigurari in anul 2012 se afla:

Potrivit informatiilor furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara precum si de Institutul National de Statistica (INS), un roman a alocat anul trecut pentru politele de asigurare in jur de 92 de euro, mai exact 411 lei. Aceasta suma a rezultat din faptul ca societatile de asigurari au inregistrat in 2012 prime brute subscrise in valoare de 8,3 miliarde de lei.

Comparativ cu anul anterior 2011, suma de bani a crescut cu 4%, adica 16 lei. Majorarea s-a datorat in special cresterii tarifelor primelor de asigurare.

Cel mai mare procent din banii cheltuiti pe asigurari, mai exact 78% (321 lei), au fost utilizati de catre romanii pentru cumpararea de polite RCA si Casco, in timp ce pentru asigurarile de viata, acestia au cheltuit aproximativ 90 de lei.

In comparatie cu situatia din tarile vestice, unde cetatenii aloca sume de bani mult mai mari pentru asigurarile de viata si mai putin pentru celelalte tipuri de asigurari, situatia din tara noastra este exact inversa.

De asemenea, tara noastra se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste sumele destinate politelor de asigurari. Cetatenii din Cehia aloca o suma de opt ori mai mare pentru achizitionarea politelor de asigurari, iar cei din Polonia si Ungaria o suma de patru sau chiar cinci ori mai mare.

 


This entry was posted in Asigurari generale and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.