Casele de Asigurari de Sanatate in numar foarte mare in Romania

 Prea multe CAS-uri

 

casa de asigurari de sanatate

casa de asigurari de sanatate

In Romania exista 42 de Case de Asigurari de Sanatate , un numar mult prea mare raportat la populatia tarii noastre si ca ar trebui sa existe aproximativ opt-zece Case de Asigurari de Sanatate maxim pentru ca acestea sa fie rentabile, considera medicul Victor Esanu, presedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj.

De asemenea, ca o Casa de Asigurari sa ajunga sa fie rentabila trebuie sa aiba in jur de 1-1,5 milioane de asigurati, asa cum se intampla in UE.  „Numarul actual de CAS-uri din tara noastra este mult prea mare pentru ca ele sa functioneze pe principiul rentabilitatii„, a mai afirmat medicul Victor Esanu.

Exista si prea multi medici absolventi

Presedintele Camerei Federative a Medicilor Cluj  a mai dezbatut si problema ca Universitatile de Medicina si Farmacie din tara noastra au in fiecare an 7000 de absolventi, la aproximativ 20 de milioane de locuitori. Este un numar foarte mare de absolventi comparativ cu alte tari cum ar fi Franta, Marea Britanie care au cam acelasi numar de absolventi dar au o populatie mult mai mare, 60 de milioane de locuitori respectiv 70 de milioane de locuitori.

In fiecare an exista doar 2000-2500 de locuri pentru rezidenti. „Ce facem cu restul absolventilor?”, a intrebat medicul Victor Esanu.

 

 

 

 


This entry was posted in Asigurari de sanatate and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.