Beneficiile Cardului European de Asigurari de Sanatate

Ce este de fapt cardul european de sanatate?

cardul european de asigurari de sanatate

cardul european de asigurari de sanatate

Cardul european de asigurari de sanatate este un document care confera persoanei asigurate sa beneficieze de servicii medicale necesare in timpul unei vacante, calatorie de afaceri, vizitarea prietenilor sau pur si simplu sederii temporare in orice tara din Uniunea Europeana.  El se elibereaza la cererea persoanei asigurate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pe baza documentelor care justifica calitatea de asigurat si este valabil 6 luni de la data emiterii.

Beneficiile oferite de cardul european de sanatate sunt:

  • acces la serviciile medicale din sectorul public cum ar fi: spitale, farmacii, centre medicale;
  • egalitate la tratament, avand aceleasi drepturi ca si cetatenii din tara respectiva;
  • decontarea serviciilor medicale prin primirea banilor inapoi in cazul in care platiti o suma de bani intr-o tara unde serviciile medicale se achita etc.

Daca deplasarea in strainatate se face in mod special pentru anumite interventii medicale sau de a dispune de tratamente sau operatii, cardul european nu le acopera.

Se poate incheia o asigurare medicala de calatorie daca doriti sa mergeti intr-o tara care nu este membra a UE sau in cazul in care daca doriti sa primiti ingrijiri medicale in sistem privat deoarece cardul european permite accesul la servicii medicale doar in sistemul de stat si doar in tarile membre UE.


This entry was posted in Asigurari de sanatate, Diverse, Medicale and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *