Asigurarile obligatorii de locuinta sunt intr-o continua scadere

Numarul politelor obligatorii scad de la luna la luna

asigurari locuinta

asigurari locuinta

Din luna august 2011 si pana la sfarsitul lunii mai 2012, numarul politelor de asigurari obligatorii de locuinte a inceput sa scada treptat, de la luna la luna, iar aceasta situatie poate pune in pericol buna functionare sau chiar supravietuirea Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

La mijlocul lunii august 2011 au fost incheiate cele mai multe asigurari de locuinta, numarul lor ajungand la 820.000 de locuinte la nivel national, dintr-un total de peste 8 milioane de imobile.

Numarul asigurarilor obligatorii de locuinta a inceput insa sa scada considerabil dupa luna august 2011, ajungand la sfarsitul lunii mai 2012 sa inregistreze 475.245 de polite, aproximativ jumatate din numarul politelor din luna august 2011.

Conform datelor furnizate de CSA, in primul trimestru al anului 2012, segmentul obligatoriu al asigurarilor pentru locuinte a inregistrat o scadere de peste 72%. Numarul acestora a scazut de la aproximativ 8 milioane de lei cat era la sfarsitul primului trimestru 2011 la valoarea de 2,2 milioane de lei la sfarsitul primelor trei luni ale anului 2012.

Asigurarile facultative de locuinta au inregistrat si ele scaderi, volumul de prime brute subscrise scazand cu 29,07% la 119,32 milioane de lei. Valoarea unei asigurari a inregistrat scaderi in primele trei luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011. Acest lucru s-a datorat faptului ca exista multe companii de asigurari care vand polite de asigurari facultative la acelasi pret cu politele obligatorii de locuinta, adica 20 euro.


This entry was posted in Locuinte and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *