Asigurarile de sanatate sunt sau nu o necesitate?

Am hotarat sa promovam asiduu asigurarile de sanatate. Cred ca sunt in asentimentul tuturor cand spun ca sanatatea ne costa tot mai mult si pe noi romanii.Ne dorim totusi si servicii pe masura calitatii pretului cu care ne „cumparam” sanatatea.

Asigurari de sanatate

Asigurari de sanatate

Sunt tot mai multe societati care aleg ca beneficiu suplimentar al pachetului salarial pentru angajatii lor asigurarea de sanatate, cu posibilitatea asigurarii suplimentare a persoanelor dependente angajatului, sau abonarea angajatilor la serviciile medicale a unui spital privat.

In cazul in care nu beneficiati de aceste facilitati din partea angajatorului, exista bineinteles posibilitatea incheierii unei asigurari de sanatate individuale. Asiguratorii autohtoni incep sa-si imparta feliile din piata si pe aceasta nisa – mai noua a asigurarilor – provocandu-ne cu produse tot mai complexe, cu pachete de beneficii care sa acopere un spectru larg de servicii medicale, si de asemenea, cu posibilitatea contractarii de servicii in afara granitelor Romaniei.

Astra, Generali si Bupa ofera pachete de asigurari de sanatate cu extindere teritoriala la nivel european sau mondial. Totul se rezuma insa la buzunarele romanilor, considerand ca desi ne dorim sa beneficiem de servicii medicale de inalta calitate oriunde in Europa, totusi putini reusim, sau avem posibilitatea financiara sa contractam astfel de servicii  – contractele cu acoperire externa plecand de la sume de peste cel putin 1.000 eur /an de persoana.

Calculand insa, la un buget mediu si pentru o familie cu unul sau 2 copii, consideram ca sumele alocate anual pentru un astfel de exemplu, sunt binisor mai mari pentru consultatiile si controalele efectuate in timpul anului, de asemenea si pentru cumpararea de medicamente, decat daca am contracta un pachet mediu de beneficii ale unei asigurari de sanatate cu acoperire la nivelul Romaniei si care sa includa servicii medicale de baza (control anual preventiv, set de analize anuale, un anumit numar de consultatii la medic generalist si specialist, consultatii de medicina alternativa , control stomatologic, achizitie medicamente si chiar spitalizare). Pentru o suma de aproximativ 300 – 350 eur/ persoana/ an putem beneficia de aceste servicii medicale si cu asistenta 24/24 din partea call-center-ului asiguratorului ales.


This entry was posted in Asigurari de sanatate, Diverse and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *