Asigurarile de sanatate au crescut semnificativ in 2012

Valoarea primelor brute subscrise s-a triplat in primul trimestru 2012

asigurari de sanatate

asigurari de sanatate

In primul trimestru al acestui an, piata asigurarilor private de sanatate a inregistrat o crestere de trei ori mai mare a valorii primelor brute subscrise comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, ajungand la suma de 27,12 milioane de lei.

Subscrierile aferente asigurarilor de sanatate au reprezentat 60% din volumul inregistrat pe toata perioada anului trecut, cand a fost inregistrata suma de 44,94 milioane de lei. In acelasi timp, a fost inregistrata si o dublare a valorii despagubirilor achitate pe politele de sanatate, de la suma de 1,43 la suma de 3,42 milioane de lei.

Volumul de prime brute subscrise din polite de sanatate din domeniul asigurarilor generale au crescut cu 130 %, de la 7,25 la 16,65 milioane de lei.

Pe segmentul life, asigurarile de sanatate au inregistrat o crestere de 6,6 ori mai mare in primul trimestru 2012 comparativ cu anul 2011, de la 1,48 de milioane lei la 9,76 milioane de lei.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) vrea sa introduca in Codul Fiscal deductibilitatea totala a primelor private de sanatate in limita a 400-600 euro pe an si pentru angajator, dar si pentru angajati.


This entry was posted in Asigurari de sanatate and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.