Asigurarile auto in scadere in primul trimestru 2012

Asigurarile RCA si CASCO au scazut sub 60%

asigurarile auto in scadere

asigurarile auto in scadere

In primul trimestru al anului 2012, primele subscrise pentru asigurarile RCA si asigurarile Casco au cumulat o valoare de 1,03 miliarde lei, reprezentand un procent de 59,43% din totalul asigurarilor generale. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, in primele trei luni ale acestui an s-a inregistrat o scadere de 6% .

Subscrierile pentru asigurarile Casco au fost in valoare de 454,7 milioane lei, scazand cu un procent de 6,64% fata de primul trimestru al anului trecut. Politele Casco au reprezentat 44% din totalul asigurarilor auto.

Asigurarile RCA s-au mentinut insa la acelasi nivel ca si in anul 2011, numarul contractelor incheiate de asiguratori fiind de 1.885.731.

Pentru asigurarile auto in primul trimestru al anului in curs, valoarea despagubirilor platite a ajuns la 938,1 milioane lei, adica 86% din totalul asigurarilor generale. In ceea ce priveste despagubirile Casco, acestea au inregistrat o scadere de 9,8%, ajungand la valoarea de 456,3 milioane lei.

In schimb, daunele platite pentru vatamari corporale si deces au crescut in primul trimestru cu 128%, valoarea lor fiind de 89,2 milioane de lei. Acestea au reprezentat un procent de 19,5% din totalul daunelor platite de companiile de asigurari.

 

 

 


This entry was posted in Asigurari Casco, Rca and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *