Asigurari de viata.

Asigurari de viata sunt sunt cea mai eficienta metoda de a asigura protectia dumneavoastra si a familiei dumneavoastra, in caz ca suferiti un accident sau in caz de deces.

Asigurari de viata.

Asiguratorul – firma cu care incheiati asigurari viata – va plati o suma de bani stabilita prin contract, in caz  ca unul din riscurile pentru care aveti protectie, se produce (accident, invaliditate, deces). Aceasta suma asigurata, cat si prima de asigurare (ceea ce cotizati dumneavoastra) depinde de mai multi paramterii:  profesie, stare de sanatate, varsta, sex , chiar si hobby-uri. De regula, cei care apeleaza la asigurari de viata sunt persoane aflata in cel putin una dintre situatiile: persoane casatorite, cu copii sau alte persoane aflate in intretinere, cu credite mari sau care pur si simplu doresc protectie financiara pentru familie in cazul unei nenorociri. Chiar daca e un subiect delicat, in acele momente un ajutor financiar e bine-venit, ajutand ceilalti membrii ramasi in urma sa achite diversele cheltuieli – inmormantare, rate la banca, educatia copiilor, deci e bine sa evitam gandirea “mie nu mi se poate intampla” si sa incercam sa-i punem la adapost pe cei dragi, macar financiar. Inainte de a alege compania cu care incheiati asigurari de viata, e bine sa incercati sa discutati cu cat mai multe, pentru ca serviciile lor sunt cam aceleasi, dar nu identice. Consultantii de asigurari va pot face diverse calcule, oferte de asigurari, pe care sa le studiati si sa alegeti exact ce vi se potriveste cel mai bine. Nu incercati sa induceti in eroare persoanele de la firme de asigurari, mai ales cu privire la starea dumneavoastra de sanatate si stilul de viata (fumat, alcool), pentru ca oricum vi se cere un examen medical si riscati sa nu fiti eligibil. In general nimeni nu e perfect sanatos, deci aveti toate sansele sa puteti incheia asigurari la preturi ok. In plus, orice stare de boala preexistenta incheierii politei de asigurare nu va fi “asigurata”.  Mai conteaza la stablirea prima de asigurare si hobby-urile dumneavoastra, aceasta insemand ca daca sunteti o persoana careia-i plac sporturile extreme, adrenalina, mai mult ca sigur ca prima va creste, dumneavoastra avand mai multe sanse sa suferiti accidente/deces.  De mentionat insa ca, la majoritatea companiilor de asigurari, atunci cand poltia ajunge la aniversare se poate renegocia prima., deci, in functie de situatia in care va aflati in momentul respective, ea poate sa creasca sau sa scada, bineanteles afectand totodata si suma asigurata.

Pe scurta, va prezentam tipurile de asigurari viata:

  • asigurari pe perioada determinata, limitata – care acopera doar decesul, fara componenta de economisire. Anume, daca pe perioada desfasurarii politei are loc decesul persoanei asigurate, beneficiarul primeste suma asigurata.
  • asigurari cu acumulare de capital – care asigura 20-30% protectie pentru deces, accident, dar au si o componenta de economisire de 70-80%. In caz de deces, beneficiarii primesc suma asigurata, iar in cazul in care polita ajunge la maturitate fara ca persoana asigurata sa sufere vreun accident sau sa decedeze, primeste suma economisita.
  • renta de studii se adreseaza parintilor care doresc sa acumuleze in timp de 8-10 ani o suma pentru copilul lor, de care acesta sa beneficieze la majorat (18-19 ani), cand incepe studiile. Suma poate fi primita toata odata sau sub forma de renta trimestriala.
  • asigurari ipoteca – se cer de catre banci pentru a acoperi creditele cu care se cumpara terenuri, locuinte.

Asigurari se mai impart in doua categorii mari:

  • asigurari traditionale – suma asigurata e granatata
  • asigurari unit-linked – asiguratul cumpara unituri de investitii, banca aleasa face investitii, de obicei la bursa, astfel ca exista riscul sa primiti la maturitatea politei o suma foarte mica.


About Timisoara

asigurari-timisoara.ro
This entry was posted in Diverse and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.