Asigurarea obligatorie auto RCA va cuprinde o cota aferenta Fondului de Sanatate

Companiile de asigurari vor include in asigurarea obligatorie auto o cota pentru Fondul de Sanatate

Potrivit Proiectului Legii Sanatatii aflat in dezbatere, asigurarea obligatorie auto RCA va cuprinde o cota parte pentru Fondul de Sanatate, a anuntat Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Aceasta cota parte din asigurarea RCA va putea fi folosita pentru acoperirea cheltuielilor in cazul victimelor implicate in accidente rutiere.

Companiile de asigurari vor include in valoarea asigurarilor obligatorii auto (RCA) aceasta cota parte destinata Fondului de Sanatate, iar banii vor fi virati de asiguratori catre Fondul de Sanatate trimestrial sau anual, in functie cum se face aceasta asigurare. Astfel, prin aceasta metoda Ministrul Sanatatii se asigura ca toate costurile medicale ale victimelor vor putea fi acoperite, deoarece in prezent spitalele nu primesc bani de la companiile de asigurari ci ar trebui sa primeasca de la persoanele vinovate, pentru acest lucru ajungand-se chiar si la procese destul de  indelungate pentru recuperarea banilor sau chiar nu ii mai pot recupera deloc.

 „Pentru accidentele de circulatie, asigurarea RCA va cuprinde o cota parte pentru Sanatate. Din asigurarea RCA, asiguratorii vor vira, nu stiu, trimestrial, lunar, anual, in functie de cum se face aceasta asigurare, o cota parte care va fi utilizata pentru tratamentul victimelor accidentelor”, a explicat Ministrul Sanatatii.

Asadar, aceasta decizie va ajuta asiguratii din sistemul medical sa verifice cum se cheltuiesc banii, dupa ce acest proiect al Legii Sanatatii  va intra in vigoare. Totodata, aceasta cota introdusa, probabil ca, va avea ca si urmari scumpirea politei de asigurare obligatorie auto Rca.


This entry was posted in Asigurari de sanatate, Rca and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *