Asigurarea obligatorie auto RCA s-ar putea scumpi cu 30 % de anul viitor

Asigurare RCA

Asigurare RCA

Inca de la inceputul anului 2013, romanii trebuie sa se pregateasca pentru asigurari mai scumpe. Primul zvon care circula deja este ca incepand cu data de 1 ianuarie 2013, sa ne asteptam la o crestere de 30% la asigurarea obligatorie auto RCA. “Multe firme de asigurari au preturi mici la polite, din dorinta de a atrage clienti, iar cand acestia cer despagubiri, li se inchide usa-n nas. Din acest motiv, in ultimele luni, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a amendat mai multe companii care nu si-au onorat contractele. Asa ca, pentru a se ajunge la un echilibru in piata, in urmatoarea perioada ne putem astepta ca polita RCA sa se scumpeasca, la unele companii, cu pana la 30%”, a declarat un broker de asigurari, conform cotidianului Libertatea.

Totodata, incepand cu data de  21 decembrie, se vor modifica si regulile pentru emiterea politelor RCA, la nivel european. Astfel, se vor elimina si anumite reduceri, in special cele existente pentru femei.

In momentul de fata,  femeile sunt avantajate cand vine vorba despre asigurari, fie auto, fie de viata, potrivit Romania TV. Spre exemplu, in cazul asigurarilor auto, femeile sunt considerate conducatori auto mai prudenti si sunt implicate si mai rar in accidentele auto, ca urmare ele platesc o prima de asigurare mai mica. O data cu modificarea regulilor pentru emiterea politelor RCA si eliminarea acestor reduceri, aceasta decizie va avea ca rezultat cresterea de pana la 50% a sumelor pe care femeile le vor plati pentru politele de asigurari auto. “Daca la calculul politelor nu se va mai tine cont de aceste statistici, pretul unei asigurari auto pentru femei ar putea creste cu pana la 25%, in general, iar pentru cele tinere, cu pana la 50%, acestea urmând a fi incluse in aceeasi categorie cu barbatii tineri, cei mai riscanti soferi”, sustine parlamentarul britanic Arlene McCarthy.

 

 


This entry was posted in Rca and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.