Asigurarea medicala pentru vacanta

Asigurarea medicala pentru vacanta

Asigurarea medicala pentru vacanta

Asigurarea medicala este un pachet complet de servicii medicale ce ofera asigurare in caz de accident sau boli survenite in timpul concediului sau vacantei, scutindu-l astfel pe posesor de plata lor. 

Asigurarea medicala pentru vacanta  ofera siguranta persoanei care calatoreste intr-o tara straina si care are nevoie de ingrijiri medicale de urgenta pe perioada concediului sau a vacantei.

Daca persoana care calatoreste nu este asigurata, ea va fi nevoita sa plateasca pentru serviciile medicale acordate sume foarte mari de bani.

De aceea, este foarte important ca atunci cand alegeti o destinatie externa pentru a va petrece vacanta sa nu va lipseasca din documentele de calatorie asigurarea medicala, pentru ca lucruri neprevazute se pot intampla oricand, iar costurile tratamentelor dintr-o tara straina nu sunt deloc de neglijat.

Pentru a va asigura medical atunci cand plecati in vacanta puteti alege:

  • fie cardul european de sanatate – care se poate obtine pe baza unei cereri si a altor acte ce trebuie depuse la Casa de Asigurari de Sanatate de care posesorul apartine. Cu acest card posesorul beneficiaza de servicii medicale gratuite in tarile membre UE, acesta fiind valabil doar 6 luni de la data eliberarii.
  • fie asigurarea medicala privata – care se achizitioneaza de la orice societate de asigurari fiind valabila in tarile mentionate ca si destinatie de calatorie la achizitionarea ei si poate fi valabila de la cateva zile pana la un an. Ea acopera ingrijirile medicale atat in clinicile de stat, cat si in clinicile private.

Atunci cand incheiati o asigurare medicala pentru vacanta trebuie sa fiti insa atenti la suma asigurata pentru care incheiati polita. Nu este indicat sa incheiati o polita ieftina cu o suma asigurata minima pentru ca nu veti beneficia de acoperiri si servicii complete de asigurare si consultanta.

 

 

 


This entry was posted in Asigurare calatorie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *