Asigurarea locuintei – o necesitate pentru toti proprietarii

In ultima perioada, la noi in tara au avut loc o multime de inundatii si cutremure care au pus pe ganduri tot mai multi proprietari de locuinte in ceea ce priveste asigurarea propriilor case, apartamente sau vile.

Pagubele produse de aceste fenomene pot fi foarte mari, iar repararea pe cont propriu a locuintelor presupune cheltuieli exagerat de mari pentru toti proprietarii aflati in aceasta situatie.

Chiar luna trecuta, un val de inundatii a afectat serios 17 localitati si peste 700 de locuinte din judetul Galati. Aceste evenimente au aratat cat de importanta este detinerea unei polite de asigurare obligatorie a locuintelor.

Prin incheierea unei asigurari obligatorii de locuinta care costa 10 sau 20 de euro, proprietarii isi pot proteja locuintele impotriva inundatiilor, cutremurelor sau alunecarilor de teren. Suma maxima despagubita pentru locuintele realizate din materiale conventionale este de 20.000 de euro, iar pentru locuintele realizate din chirpici sau lemn de 10.000 de euro.

Proprietarii care vor insa sa-si asigure locuintele si pentru alte riscuri, cum ar fi daunele provocate de incendii sau explozii, pot sa incheie si o asigurare facultativa de locuinta. Aceasta este intr-adevar mai scumpa, insa locuinta este asigurata la valoarea ei reala.

In acest an, vanzarile de asigurari de locuinte, atat obligatorii, cat si facultative au avut insa o evolutie ascendenta comparativ cu anul trecut.

 

 


This entry was posted in Locuinte and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.