Anul 2013 va aduce scumpiri si mai mari pentru polita RCA

In ultimele sase luni, preturile politei RCA s-au majorat cu pana la 28%

polita RCA va fi si mai scumpa din 2013

polita RCA va fi si mai scumpa din 2013

In ultima perioada, mai exact in ultimele sase luni ale acestui an, cele mai multe companii de asigurari au scumpit polita de asigurare RCA cu pana la 28%, potrivit unui articol al revistei Capital.

Prima anuala aferenta politelor RCA a inceput sa creasca inca de la inceputul anului 2012 la toate companiile de asigurari care se aflau in fruntea clasamentului care vindeau polite de asigurari auto.

Datorita schimbarilor de legislatie care au fost anuntate si anume, implementarea sistemului de decontare directa, exista posibilitatea ca preturile pentru un RCA, in anul 2013, sa fie si mai mari.

Acest sistem consta in faptul ca soferii care sunt pagubiti in accidentele auto care au loc din vina altor conducatori auto vor solicita despagubiri de la propriile companii de asigurari si nu de la companiile de asigurari ale conducatorilor vinovati asa cum prevedea legea. Dupa ce asiguratorul soferului pagubit va achita dauna, compania isi va recupera banii prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA in anul precedent. Astfel, prin implementarea acestui sistem, polita RCA va capata valente de asigurare CASCO.

In momentul actual, multe persoane care incheie o asigurare RCA nu pun un pret prea mare pe calitatea serviciilor si cauta sa achizitioneze o asigurare RCA cat mai ieftina pentru ca nu ei beneficiaza de aceste servicii, ci persoanele pagubite. Insa prin implementarea acestui sistem, cumparatorul politei va deveni si beneficiarul care, bineinteles, va dori sa achizitioneze o asigurare care sa ii aduca certitudinea repararii rapide a daunelor autovehiculului pe care il detine.

Asadar, datorita modificarii sistemului, multe companii anunta scumpiri de pana la 50% la asigurarea RCA pentru anul 2013.

 

 

 

 


This entry was posted in Rca and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.