A venit perioada concediilor si trebuie sa va asigurati daca plecati in vacanta

Asigurarea de calatorie sau Cardul European de Sanatate?

asigurare medicala de calatorie sau cardul european de sanatate A venit vara si totodata perioada vacantelor, iar majoritatea oamenilor se pregatesc de plecarea in concedii pentru a se relaxa. Daca alegeti o destinatie externa pentru a va petrece concediul, este indicat sa va luati cu voi o asigurare de medicala de calatorie sau un card European de sanatate.

Asigurarea medicala de calatorie ofera siguranta persoanei care calatoreste in alta tara si care are nevoie de ingrijiri medicale de urgenta pe perioada sederii sau a vacantei. In cazul in care persoana nu este asigurata, ea va fi nevoita sa plateasca pentru serviciile medicale acordate sume foarte mari de bani. Acest lucru sa nu se va intampla, daca persoana respectiva isi va face o asigurare din timp la o companie de asigurari, inainte de a pleca in concediu.

Asigurarea medicala de calatorie acopera ingrijirile medicale atat in clinicile de stat, cat si in clinicile private. Ea acopera riscuri precum: imbolnavire, accident, repatriere sanitara sau repatrierea corpului in caz de deces. Se pot include si pierderea sau furtul bagajelor, pierderea documentelor, riscul de a anula calatoria inainte de plecare sau alte riscuri dorite de asigurat.

Cardul European de sanatate este documentul prin intermediul caruia posesorul primeste servicii medicale gratuite pe perioada vacantei intr-un stat care este membru al Uniunii Europene. Orice persoana asigurata are dreptul la un astfel de card, iar acesta se poate obtine pe baza unei cereri si a altor acte ce trebuie depuse la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartine.

Principala diferenta dintre cele doua este ca asigurarea medicala de calatorie este valabila si in alte tari nu numai in tarile membre ale Uniunii Europene, iar cardul European de sanatate este valabil doar pe teritoriul Uniunii Europene, el acoperind doar o mica parte din ceea ce acopera o asigurare de calatorie. Cardul European de sanatate acopera in special urgentele de natura medicala, pe cand o asigurare de calatorie poate acoperi si alte servicii medicale, daca acestea sunt adaugate la cererea asiguratului, sau daca sunt specificate in polita de asigurare.

 


This entry was posted in Asigurare calatorie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.