A crescut numarul politelor Rca cu malus


asigurare rca

asigurare rca

Politele de asigurare RCA cu malus practic s-au dublat fata de anul trecut si asta datorita numarului foarte mare de accidente produse de soferi precum si daunelor care au avut loc. Astfel:

  • in anul 2011, in ianuarie, erau inregistrate un numar de 34.727 de asigurari auto obligatorii;
  •  in ianuarie 2012 numarul acestora s-a dublat ajungand la 78.737 de asigurari auto obligatorii, crescand cu un procent de 108%, conform datelor transmise de CSA.

Totusi, ponderea politelor de asigurare RCA cu malus in totalul asiguratilor a ramas scazuta, aceasta fiind de 1,2% anul trecut si de 2,5% la inceputul anului 2012.

Datorita cresterii numarului de masini noi intrate in circulatie, a crescut si numarul politelor RCA cu bonus, ajungand de la valoarea de 2.841.492 cat era la inceputul anului 2011 la valoarea de 2.990.925 in anul 2012.

Ce reprezinta sistemul bonus-malus?

Sistemul bonus-malus este o modalitate de recompensare a soferilor atenti, dar si o modalitate de penalizare a soferilor care fac pagube in trafic tinand cont si de experienta acestora. Acesta cuprinde 14 clase de reduceri care poarta numele Bonus si 8 clase de penalizari numite Malus, clasa in care ne incadram gasindu-se in partea stanga jos pe polita RCA. Atunci cand exista daune se aplica malus-ul, iar in caz contrar se acorda bonus-ul, cum ar fi o reducere a primei de asigurare.


This entry was posted in Diverse, Rca and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *